Y-ICC

Research Prijs 2024

Ook dit jaar zal de Research prijs worden uitgereikt op de ICC dag, waarbij de onderzoekers van de beste drie abstracts een mooie beloning in ontvangst mogen nemen.

Voorwaarden voor deelname

  • Young-ICC lid
  • Je bent eerste of twee auteur* van het artikel
  • Het gaat over IBD
  • Het artikel bevat een abstract
  • Het artikel is als epub, ahead-of-print of in drukvorm verschenen in 2023 of 2024
  • Het artikel is niet ingediend voor Research Prijs 2023
  • Je mag maximaal één abstract per persoon indienen
  • Je bent beschikbaar op de ICC dag (24 september)
* Alleen met toestemming eerste auteur; paper mag niet door twee personen worden ingediend.
Abstract deadline: 30 juni a.s.
Denk jij een abstract te hebben wat in aanmerking zou komen voor de prijs, vanwege originaliteit, vernieuwde resultaten of goede kwaliteit? Stuur het in naar youngicc@gmail.com voor 30 juni. Misschien mag jij dan straks een pitch houden over jouw artikel op de ICC dag om een prijs te winnen (t.w.v. 500,-, 750,- of 1500,- euro).

Over Young ICC

In de Y-ICC verenigen zich jonge artsen en onderzoekers vanuit heel Nederland met een bijzondere interesse voor wetenschappelijk onderzoek naar inflammatoire darmziekten (IBD).

Het primaire doel van de Y-ICC is het vormen van een sociaal netwerk waarbij kennis en kunde onder jonge artsen en onderzoekers kan worden uitgewisseld. Om dit te verwezenlijken zijn er jaarlijks twee symposia. In het voorjaar staat het symposium in het teken van informatie die gepresenteerd is op het Europese IBD-congres ECCO. Tijdens het najaarssymposium staat (fundamenteel) onderzoek van de jonge IBD-onderzoekers centraal om kennis te maken met elkaars aandachtsgebieden en onderling kennis en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast wordt er tijdens het symposium een inspirerende workshop aangeboden.

Eveneens een belangrijk doel van de Y-ICC is het opzetten van een sociaal digitaal netwerk van jonge IBD-geïnteresseerden. Voor dit doeleinde is een LinkedIn groep aangemaakt waarop we o.a. komende evenementen op zullen aankondigen. Tevens kan hier laagdrempelig contact worden gelegd tussen verschillende IBD-onderzoekers in Nederland.

 

Het bestuur bestaat uit:

Milou ter Avest, (voorzitter) – Radboudumc
youngicc@gmail.com

Dorien Oomkens, (vice-voorzitter) – Radboudumc
youngicc@gmail.com

Jonas Louwers, (secretaris)  – UMC Utrecht
youngicc@gmail.com

Myrthe Naber, (penningmeester) – UMC Utrecht en Amsterdam UMC
youngicc@gmail.com

Aan- en afmelden Y-ICC

Hier kunt u zich aanmelden als lid van de young-ICC.

Hier kunt u zich afmelden als lid van de young-ICC.