Young-ICC

In het Young-ICC verenigen zich jonge artsen en onderzoekers vanuit heel Nederland met een bijzondere interesse voor wetenschappelijk onderzoek naar inflammatoire darmziekten (IBD).

Het primaire doel van het Young-ICC is het vormen van een sociaal netwerk waarbij kennis en kunde onder jonge artsen en onderzoekers kan worden uitgewisseld. Om dit te verwezenlijken zijn er jaarlijks twee symposia. In het voorjaar staat het symposium in het teken van informatie die gepresenteerd is op het Europese IBD-congres ECCO. Tijdens het  najaarssymposium staat (fundamenteel) onderzoek van de jonge IBD-onderzoekers centraal om kennis te maken met elkaars aandachtsgebieden en onderling kennis en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast wordt er tijdens dit symposium een inspirerende workshop aangeboden.

Eveneens een belangrijk doel van de Y-ICC is het opzetten van een sociaal digitaal netwerk van jonge IBD-geïnteresseerden. Voor dit doeleinde is een LinkedIn groep aangemaakt (link) waarop we o.a. komende evenementen op zullen aankondigen. Tevens kan hier laagdrempelig contact worden gelegd tussen verschillende IBD-onderzoekers in Nederland.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van het Young-ICC, meld je dan aan voor ons emailbestand via onderstaande link. Heb je andere vragen of opmerkingen, schroom niet om te mailen naar .

Het Young-ICC bestuur,
Sara van Gennep, Amsterdam UMC, (voorzitter)
Myrthe Jongsma,Erasmus MC, (vice-voorzitter)
Toer Stevens, Amsterdam UMC, (secretaris)
Vera Asscher, LUMC, (penningmeester)

Aanmelden
of afmelden voor het emailbestand van de Young-ICC.
 

Agenda

ICC-dag 2019

24-09-2019

ICC-dag 2019 zal gehouden worden op 24 september 2019 in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam.
Noteer vast in uw agenda.


Bekijk alle evenementen